torsdag 7 januari 2010

Vet den ene vad den andre gör? Känner ett frö av tvivel spira...


Då var det nytt år och nya tag. Tempot har varit lugnare men ett och annat har ändå hänt. Under helgerna har Universitetssjukhusen i Malmö och Lund blivit ett SUS. Sydsvenskans ledare den 29 december sammanfattar på ett bra sätt den kritik och det vårdslösa sätt sammanslagningen planerats, förankrats och genomförts av den styrande borgerligheten.

Centerns regionråd Katarina Erlingsson har äntligen tagit bladet från munnen om vårdcentralen i Södra Sandby. Är det valåret som plötsligt får henne att intressera sig över den sega såpa som femklövern själva är orsak till?

Dessutom verkar kommunikationen mellan de borgerliga företrädarna inte vara särskilt bra fastän de sitter i en allians och ska styra regionen. Vårdproduktionsberedningen under ledning av Catharina Blixen-Finecke säger ok till att lägga ner mödravårdscentralen i Hörby medan hennes kollega Gilbert Tribo (FP) i Närsjukvårdsberedningen planerar en ny organisation av Skånes mödravård. Under tiden dessa två har kommunikationsbekymmer rycker datumet allt närmare då föräldrarna i Hörby får åka till Höör för att komma till mödravården.

Region Skåne ansvarar för all vård i Skåne och den politiska ledningen måste ta ett helhetsgrepp. Helhet är inte samma sak som stordrift, men man måste se till att pusselbitarna passar.

/Heidi LL

Inga kommentarer: