torsdag 25 november 2010

Regler är till för andra

Femklövern i Region Skåne presenterade i måndags sin budget för 2011. De försökte profilera den som ansvarfull och med bra satsningar. Trots att de inte presenterade några närmare siffror på hur detta skulle genomföras så klingade en del av löften falskt.

Snabbt visade sig att den "satsning" som femklövern planerade för kollektivtrafiken faktiskt var en i det närmaste ett krav på besparingar. Skånetrafiken fick mindre pengar än man begärt. Och många resenärer drabbas redan nu av att varje linje hårdgranskas och prioriteras varje gång det görs en ny tidtabell.

"Satsning" på hälsovalet och folkpartistiska vallöften om en kvarts miljard visade sig bli 27 miljoner som blev 15 miljoner vid närmare granskning. Vårdcentralerna i Skåne får alltså fortsatt kärvt läge. Läs mer om detta i HD.

Kort sagt, budgeten visade sig innehålla en del märkligheter och vi var väldigt nyfikna på hur majoriteten skulle få ihop sin budget. Vissa uttalanden från regionstyrelsens ordförande fick oss dock att ana oråd.

Och nu på torsdagen presenterades siffrorna. Flytt av statsbidrag och önsketänkande om kommande skadeståndsmiljoner... Rikard Larsson kallar det hela för :
-Budgettrixande som förskräcker! och uttalade sig i detta pressmeddelande.

Det kommer att bli en intressant budgetdebatt....

/Heidi LL

Ping intressant

Inga kommentarer: